top of page
Ook jij kan leren spiertesten!

De basis van kinesiologie zijn de spiertesten. Met deze spiertesten kun je zoeken in de enorme bron aan informatie die opgeslagen zit in ons lichaam en zo de woordeloze taal van het lichaam vertalen. 
Het geeft je de mogelijkheid een eerlijke communicatie te hebben met het lichaam, zonder dat het brein, de 'babbelbox', er van alles van gaat vinden.
Je gaat snappen waarom een klacht is ontstaan en ook wat je kan doen om dit op te lossen.
Deze manier van werken is speciaal ontwikkeld voor de leek dus voor iedereen binnen handbereik, inzetbaar voor je gezin, familie, vrienden- en kennissenkring.

Voor de professionele therapeut is kinesiologie een prachtige werkwijze om te combineren met de tools die je al in huis hebt, om een behandeling te geven die echt op het lijf van je cliënt geschreven is.  
tfh.jpg

Kijk de video voor meer informatie over elke cursus

De Zichtverbredersroute

De Zichtverbredersroute is een cursusreeks die je per onderdeel kan volgen, de met * aangegeven cursussen geef ik zelf. Als je de hele reeks volgt kun je behandelingen gaan geven aan anderen en natuurlijk aan jezelf. Ook kun je nr. 1 en 3 volgen waarna je bijvoorbeeld als leerkracht kinderen bij het leren kan ondersteunen.

De hele route bestaat uit een aantal op elkaar aansluitende cursussen die in een vaste volgorde gevolgd dienen te worden. Je kunt met nr. 1 (de Kunst van het Spiertesten Special) of nr. 2 starten:
 

1.  De Kunst van het Spiertesten*,  eventueel De Kunst van het Spiertesten Special (2 dagen)* 

2. Touch for Health 1-2

3. Zicht op Woordblind (3 dagen)*

4. Touch for Health 3 ( en ev. 4)

5. Zicht op Leefblind deel 1 en 2 (2x 3 dagen)*

6. Krachtenspel (3 dagen)

Voor de cursus Zicht op Woordblind is Touch for Health 1 en 2 vereist óf wanneer je geen kinesiologie-achtergrond hebt, doe je de 2-daagse introductiecursus De Kunst van het Spiertesten 'special'. Om Zicht op Leefblind te kunnen volgen is Touch for Health 1-3 vereist. De cursussen Zicht op Woordblind en Leefblind kunnen worden gevolgd bij erkende, geüpdate Zichtverbreders (instructeurs) overal in het land, ikzelf ben ook instructeur. Het Krachtenspel wordt uitsluitend gegeven door Coby Schasfoort en Els Jansen
.

Mocht je de hele reeks hebben gedaan kun je de instructeurscursus volgen en zelf les gaan geven.

Als instructeur volg je ieder jaar een update dag zodat je kennis op pijl blijft en van de nieuwste ontwikkelingen op de hoogte blijft.

Is Odoorn te ver weg voor je?

Kijk hier voor andere Zichtverbreders in Nederland.

20211027_152335.jpg

De Kunst van het Spiertesten: Voor iedereen


Iedereen kan leren spiertesten. Goed en betrouwbaar spiertesten is juist de kunst. In deze 2-daagse cursus leer je de basis van het spiertesten en de achtergronden. Je leert diverse stressreductie-oefeningen, het testen van essences, kristallen, kaarten, werken met affirmaties en nog veel meer. Als je nog helemaal niet bekend bent met spiertesten is dit een must én een fijne manier om te kijken of kinesiologie wat voor je is. Ook is het een mooi opstapje naar b.v. Touch for Health I.

Aantal uren: 16

Verplichte vooropleiding: geen

Kosten: 175 euro incl. cursusboek

Data: 4 en 5 februari 2022

   of   4 en 5 maart 2022

Geef je hier op

20211027_152359 (1).jpg
De Kunst van het Spiertesten -Special-: Voor iedereen, met name voor begeleiders van kinderen bij leeractiviteiten (ouders, leerkrachten, remedial teachers) en kindercoaches.

Als je geen kinesioloog bent, of wil worden maar wel Zicht op Woordblind wil gaan volgen is deze Special de start. De cursus is grotendeels hetzelfde opgezet als de 'gewone' cursus Kunst van het Spiertesten, alleen werken we dan niet met affirmaties en essences. Hiervoor in de plaats komen de voortesten en de 8 spiertesten uit de Touch for Health die in Zicht op Woordblind gebruikt worden. Zo hoef je Touch for Health I en II niet te volgen.

Aantal uren: 16

Verplichte vooropleiding: geen

Kosten: 175 euro incl. cursusboek

Geef je hier op

20211027_152528.jpg
brain illustratie.jpg
Zicht op Woordblind: Voor iedereen die inzicht in leren wil krijgen. 

Woordblind, een 'ouderwets' woord voor Dyslexie maar wat heel duidelijk aangeeft wat er gebeurt als een kind stress ervaart bij lezen en/of schrijven. Letterlijk niet meer kunnen zien wat er werkelijk staat, of het nu om lezen, schrijven of rekenen gaat.

 
Maar Woordblind gaat over veel meer:
Stress en spanningsfactoren hebben invloed op ons leren. Niet altijd is duidelijk wat er aan de hand is, lijkt het kind geen stress te hebben maar is er wel een belemmering bij het leren. Of de concentratie is vaak ver te zoeken. Een voor de hand liggende oorzaak kan iets zijn wat thuis speelt, met vriendjes, of is het iets totaal anders? Is er b.v. in de ontwikkelingsfase voldoende ruimte geweest om te bewegen zodat het kind goed weet wat links en rechts is, of werken de ogen wel goed samen? Allemaal factoren die meespelen met het leerproces. Voor de bevordering van het leerplezier is het belangrijk dat we de oorzaak en oplossing vinden van die stress en spanning.

In Zicht op Woordblind gaan we op zoek naar hoe informatie z'n weg vindt naar de hersenen en hoe de samenwerking is van de 2 hersenhelften. Welke uitdagingen er onderweg voorbij komen, en hoe zich dit uit in het leerproces. We gaan dieper in op stress op specifieke leeronderdelen als lezen, schrijven en rekenen. En natuurlijk wat je kan doen om de stress op te lossen en de hersenhelften beter met elkaar te laten samenwerken.
Een zeer complete cursus waarmee je je leerling, kind, partner én jezelf beter leert kennen en meer leerplezier kan geven.

Aantal uren: 21

Verplichte vooropleiding: Touch for Health I en II

Kosten:  300 euro incl. cursusboek

Geef je hier op

20211027_152441.jpg
Zicht op Leefblind I en II: voor iedereen die zo ontspannen mogelijk een doel wil (helpen) bereiken

Als je dingen in het dagelijks leven lastig vindt en je weet niet hoe je het oplost of er mee om kan gaan, is het als het ware een blinde vlek. Steeds de zelfde belemmerende overtuigingen duiken op, je hebt angsten, verdriet of andere emoties die een echt gelukkig leven in de weg staan. Je zou kunnen zeggen: je bent op een bepaalde manier Leef'blind'.

In deze cursus gaan we echt de diepte in. Je leert te werken met een doel en welke belemmeringen je op weg naar dat doel tegenkomt: wat zijn de blinde vlekken, waarom wordt een doel niet bereikt?
Met spiertesten en fingermodes zoek je in de enorme bron aan informatie in het lichaam, maak je de blokkade zichtbaar, ontdek je wat de rode draad is en welke correcties aan de orde zijn, in het heden én verleden.

Deze cursus bestaat uit 2 delen:
Zicht op Leefblind I

Aantal uren: 24

Verplichte vooropleiding: Touch for Health III

Kosten: 300 euro incl. cursusboek

Geef je hier op

Zicht op Leefblind II
Aantal uren: 24

Verplichte vooropleiding: Zicht op Leefblind I

Kosten: 300 euro incl. cursusboek

Geef je hier op

bottom of page