top of page

Leerproblemen.....en wat nu?                    

Veel kinderen (en volwassenen) worstelen met leer- en concentratieproblemen. Op school lukt het lezen en/of rekenen gewoonweg niet. Of schrijven is een opgave op zich. Dyslexie, dyscalculie .....  het zegt helemaal niets over de intelligentie van je kind, maar hij of zij kan zich wel dom voelen. Steeds meer het idee krijgen dat ze het tóch niet kunnen, en ook op andere vlakken in de knoop komen.

 

Ze kunnen b.v. niet gemakkelijk uit hun woorden komen of hebben faalangst, zijn snel kwaad of emotioneel, voelen zich vaak ziek of trekken zich terug. En zo zijn er vast meer verschijnselen die je als ouder herkent, die terug te leiden zijn naar hoe je kind het doet op school.

 

 

Drenthe, Odoorn, alternatieve geneeswijze, Sandra Cornet

Wat kan je kind dan met kinesiologie?.
We zoeken eerst uit wat voor leertype je kind is. Dat maakt het vaak al een stuk helderder. Is het b.v. een ‘linker breiner’ (analyticus)   of een 'rechter breiner' (creatieveling), moet hij eerst de leerstof horen of zien om het te snappen?.
En we kijken wat dat voor invloed heeft op het leren.


Vervolgens gaan we met kleine oefeningen en spiertesten de oorzaak van de leerproblemen opsporen en ‘resetten’. Dit wordt door kinderen als fijn ervaren omdat ze direct resultaat zien of voelen.

Soms krijgen ze oefeningen mee voor thuis en/of op school.
Vaak is er met 2 tot 3 sessies al heel wat bereikt.

Indien gewenst kan van de behandeling gericht op leerproblemen een verslag gemaakt worden voor de leerkracht.

Hiervoor zijn geen extra kosten verschuldigd.

bottom of page