Kinesiologie bij honden en katten
Kinesiologie een methode die aan jou lichaam vraagt wat het nodig heeft om zich beter te voelen.
Dat vraag ik niet alleen, ik test ook met spiertesten wat die vraag jou doet. De spiertest is een soort tolk voor je lichaam, je zet je overtuigingen, belemmeringen en gewoontes oftewel je ‘babbelbox’ even buiten spel. Hierdoor kom je beter tot de kern van je probleem, logisch toch? Of liever gezegd, het is kinesio-logisch.
Bij dieren werkt kinesiologie nog meer rechtstreeks.
Dieren hebben geen ‘babbelbox’ zoals wij, mensen. Ze zijn direct en duidelijk.
Een dier ‘leest’ je en weet hoe jij je voelt. En reageert daar ook op, met gedrag (wenselijk of onwenselijk) maar soms ook met fysieke klachten. Soms is er iets gebeurt met het dier of in het gezin waar het woont waardoor de hond of kat angst of verdriet heeft.
Het gedrag van de hond of kat is in ieder geval anders dan je van het dier gewent bent.
Natuurlijk is de gang naar de dierenarts een logische eerste stap. Maar soms lukt het niet om het dier weer gezond te krijgen, het zit niet lekker in z’n velletje.
Een dier kan prima aangeven wat de oorzaak van de klacht is, als je maar weet hoe je bij die informatie komt. Aangezien ik met spiertesten werk heb ik de mogelijkheid ook met dieren via de spieren te ‘tolken’.
Dieren reageren snel op kinesiologie waardoor ik doeltreffend bezig kan zijn. Met een paar behandelingen kan er al verandering plaatsvinden.
Het kan iets simpels zijn zoals een ander plekje voor de mand of ander voer. Dat is gemakkelijk op te lossen. Heeft er een verhuizing plaatsgevonden en was dat stressvol voor het dier? Dan laat ik de stress afvoeren door bij voorbeeld bepaalde drukpunten op het lichaam te masseren.
Het kan ook overgenomen stress zijn van het baasje. Dieren zijn enorm gevoelig voor het welzijn van hun eigenaar en nemen nogal eens de stress over.
Dus soms is het baasje gebaad bij een behandeling en als het baasje zich beter voelt is het dier ook weer gelukkig en zit beter in zijn velletje.