top of page

Welke technieken kun je verwachten?

Een behandeling in mijn praktijk is vaak een combinatie van onderstaande technieken:

Opzet behandeling

De eerste behandeling start met een intake-gesprek. Hierin wordt duidelijk wat het doel van de behandeling gaat worden en kunnen we er direct mee aan de slag.

De vervolgbehandelingen gaan altijd in overleg, al leert de ervaring dat 2 a 3 behandelingen nodig zijn voor een goed en degelijk resultaat.

Ter informatie:

Kinesiologie is geen diagnosemethode en er worden geen medicijnen getest.

Kinesiologie is geen vervanging van de huisarts.

Kinesiologie

Luister naar het fluisteren van je lichaam, dan hoeft het niet te schreeuwen

De praktijk kreeg de naam 'Touch for Health' naar een methode uit de toegepaste kinesiologie. Het vormt de basis van elke behandeling. Door met de hand een zachte druk op arm of been van de cliënt uit te oefenen kan de kinesioloog het verschil in spierspanning voelen in de verschillende spieren. Door gesloten vragen te stellen die alleen met ja of nee te beantwoorden zijn en direct de spier te testen kun je dit gegeven als 'tolk' gebruiken. Een sterke spier? Niet aan de orde. Een zwakke spier? Hier hebben we iets gevonden. Zo kun je heel snel en gericht zoeken naar de oorzaak van de klacht.  

Er wordt gewerkt met de informatie die iedereen in z'n lichaam heeft opgeslagen in de loop van zijn leven. Niet alleen alle vervelende of ronduit nare zaken die je hebt meegemaakt. Maar ook waar het lichaam zich juist beter bij voelt zoals b.v. bepaalde voeding. Voeding die we eten of voeding in de vorm van woorden, klanken, geuren etc.
 

Iemand komt bij een kinesioloog omdat hij of zij wil uitvinden wat er scheelt. Of weet al wat er scheelt maar wil dat het verdwijnt. Dat kan van alles zijn:

 

 • Angsten

 • Burn-out

 • Concentratieproblemen

 • Gedragsstoornissen

 • Leerproblemen

 • Niet lekker in je vel zitten

 • Pijn

 • Stress, van welke aard dan ook

 • Trauma (na ongeluk, ziekte, operatie of andere gebeurtenis)

 • Vermoeidheid

 • Verslavingen

 • Voedsel overgevoeligheid of allergie

 

Een kinesioloog kan achterhalen waar het probleem vandaan komt, gaat dus op zoek in het geheugen van het lichaam. 
Als de oorzaak is gevonden kan dit 'gereset' worden, dus in balans  gebracht én blijvend verankerd in het lichaam

 

De methodes die ik gebruik zijn:
 •  Touch for Health: Door middel van specifieke spiertesten worden blokkades opgespoord en behandeld.

 •  Zicht op Leefblind: Een methode die blokkades op het gebied van je structuur, chemie, emotie of elektromagnetisch systeem  oplost.

 •  Zicht op Woordblind: Voor kinderen ( en volwassenen ) die kampen met leerproblemen. Hierbij wordt gekeken naar jou eigen leerstijl, de  problemen die je ondervindt bij het leren en hoe die te resetten.

 •  Stress Release:  Overtuigingen en herinneringen kunnen ons belemmeren in het dagelijks leven, geven ons negatieve stress. Met deze methode buigen we het negatieve naar een positief doel waarna de stress vermindert en zelfs verdwijnt.

 • Het kan zijn dat er in de chemische huishouding iets uit balans is. Een overbelasting van toxische stoffen of een tekort op het gebied van vitamines of mineralen. Dit geeft ook weer een stressreactie in je lichaam waardoor je je ziek of futloos voelt. Hiervoor kan een voedingssupplement worden geadviseerd. Deze verkoop ik niet zelf.

In de praktijk wordt met diverse essences gewerkt:

   

Lichtfrequenties KrachtCirkel SchoonOord

'De spiertest is in wezen alleen  maar een manier om een eerlijker communicatie
met jezelf te krijgen'.

~ Coby Schasfoort-Spanbroek, kinesioloog

Meer weten over stress, wat het met je doet en wat je er mee kan?

In 'Blij met Stress' wordt dit op een leuke, onderhoudende manier beschreven door Coby, naast kinesioloog van het eerste uur ook taalkunstenaar.

klik op de foto hiernaast voor gratis download van het boekje.

Blij met Stress - Coby Schasfoort
Gratis E-book, leuk én leerzaam
Spiertest tekening

Trance Healing

In contact met Spirit, in contact met jou

Trance Healing, het woord zegt het al, is een verhoogde staat van bewustzijn waar de healing door plaatsvindt.

 

Als ik een behandeling geef maak ik contact met Spirit, ik vraag je Gids je te helpen met het lokaliseren van de blokkades en hoe die aan te pakken.

Ik begeleid je in een diepe ontspanning waardoor je onderbewustzijn de ruimte krijgt. Hierdoor komen beelden, geluiden of situaties naar boven die met het doel van de behandeling te maken hebben. We gaan naar het moment waar de eerste aanleg was voor de blokkade en transformeren deze. Hierdoor zal je in het heden het effect gaan ervaren van de verandering.

 

Soorten klachten kunnen zijn:

 • Trauma's

 • Angsten

 • Verdriet

 • Pijn

 • Steeds herhalende gedragspatronen

Ook uit vorige generaties en vorige levens nemen we energieën mee die blokkades oftewel klachten kunnen vormen. 

Trance Healing gaat terug naar de (verre) oorsprong van je blokkade om daar de transformatie plaats te laten vinden zodat je er in dit leven geen last meer van hebt.

Voor mij is deze techniek een belangrijk onderdeel om tot de kern van je probleem te komen.

Ademwerk

Adem is Leven, Energie, Inspiratie en Expressie.

 

Hoe ziet een ademsessie er uit?

Je ligt op een yogamat op de grond. We gaan eerst ontspannen, zorgen dat je uit je hoofd en in je lijf zakt. ​Van daaruit starten we met de ademsessie, dat kan op meerdere manieren, wat op dat moment aan de orde is:

 • De Wim Hof-methode

 • ​​De Verbonden Ademhaling

De Wim Hof Methode:

Dit is een sessie die uit 3 (soms meer) rondes bestaat die gepaard gaan met snelle, diepe inademingen en stops waar je de adem juist vasthoudt. De rondes zijn volgens een schema opgebouwd. Het doel is om meer zuurstof in je bloed te krijgen, dus meer zuurstof naar je cellen. Hierdoor krijg je betere afvoer van afvalstoffen, dus minder verzuring en betere herstel van cellen. Dit bevordert je energiehuishouding en algehele welbevinden, mentaal én fysiek.

Tijdens de ademsessie ervaar je misschien dat je lijf oncomfortabel wordt, een droge mond of je voelt tintelingen in gezicht en handen. Dat hoort er allemaal bij dus hoef je je geen zorgen over te maken. Zodra je klaar bent met de ademsessie is dit weer verdwenen.

De Verbonden Ademhaling:

Dit is een sessie die vaak langer duurt dan de Wim Hof Methode. Dit komt omdat we naar de diepe blokkades afzakken en het ligt er maar aan hoe lang je nodig hebt om deze te transformeren.

We werken met ademen in een 'Lemniscaat' dus zonder pauze na de in- of uitademing.

Dit zorgt ervoor dat het lichaam meer zuurstof op neemt, daar waar het niet kan stromen zitten blokkades in de vorm van oude pijnen, angsten of verdriet. Door de blokkades op te ruimen komt er weer ruimte voor adem, inspiratie en expressie.

Ik begeleid je tijdens de sessie, moedig je aan en geef Trance Healing waar nodig.

Ook bij deze sessie kun je fysieke sensaties krijgen zoals en droge mond, tintelingen in gezicht en handen. Verder gaat je lichaam een uitweg zoeken om de energieën die vrij komen los te laten. Dit kan met bewegingen en geluiden zijn, ook dit hoort erbij.

Met muziek creëer ik een sfeer waar je nog meer kan loslaten en die geluiden en bewegingen kan maken die er uit moeten.

Opbouw van de ademsessie:

 • Eerste fase: We starten met het ritme van je normale ademhalingen, van een ontspannen adem gaan we naar een opbouw van actieve adem. Als je er klaar voor bent gaan we naar de volgende fase.

 • Tweede fase: Dit is de actieve fase, waar je uitgenodigd wordt om actief door te ademen en dat te blijven doen. Hier zul je de diepte in gaan en emoties los gaan laten. Dit gaat in 'golven', steeds pel je een laag af,  je voelt zelf vaak het best wat er nog nodig is.

 • Derde fase: Op een bepaald moment merk je dat de emoties afzwakken of weg zijn. Je gaat nu in je natuurlijke ademtempo navoelen wat er in je lijf is gebeurt. Dit kan ook weer allerlei sensaties geven, meditatief, emotioneel, er komt van alles voorbij. Je ligt onder een deken als je dat prettig vind.

De ademsessies vormen een heel waardevol onderdeel van mijn behandelingen.

Mocht je nog vragen hebben kun je contact opnemen via het contactformulier of per telefoon.

Sjamanistische opstelling

Karma oplossen tot 7 generaties terug, voor jezelf en die na jou komen

Een familie opstelling, of systemische opstelling, is een heel beeldende manier om een vraagstuk inzichtelijk te krijgen. Als je iets voor jezelf wil oplossen wat lijkt te komen uit de familielijn is de sjamanistische opstelling een prachtige werkwijze.

Er wordt in dit geval met vloerankers gewerkt in het 'veld', een afgebakend deel op de vloer. Op A4-tjes komt jouw naam en de naam of generatie van je familie tot 7 generaties terug. Geen zorgen, je hoeft niet van iedereen de naam te hebben. Als je kinderen en/of kleinkinderen hebt komen die ook op papier te staan. Je krijgt  een emmertje met steentjes die de ballast van vorige generaties representeren. De vraag is nu, bij wie hoort het?

Je komt door middel van meditatie in de energie van de opstelling en dus in de energie van de voorouders. Hierdoor komen situaties en verhalen naar boven die in het onderbewuste zijn doorgegeven maar geen woorden aan waren gegeven. 

Dit geeft inzicht in je vraagstuk en de mogelijkheid de ballast die jij op je hebt genomen maar niet van jou was weer terug te geven aan degene waarbij het hoort. Met Trance Healing ondersteun ik je in dit proces.

De vraagstukken kunnen gaan over:

 • Erfelijke ziekten, eigenschappen of kwaliteiten

 • Relatieproblemen

 • Herhaling of patronen in generaties

 • Overtuigingen of angsten

 • Niet benoembare, maar wel waarneembare spanning

bottom of page