top of page
Happy Little Girl

Kinesiologie en leren op school
Voor iedereen die kinderen begeleidt met leeractiviteiten

Met twee cursussen de unieke informatieverwerking van een kind helder krijgen en ondersteunen. Voor een blijer, gelukkiger kind wat meer energie heeft z'n talenten te ontwikkelen.

Ben je een ouder, leerkracht, RT-er, kindercoach of werk je op een andere manier met kinderen met leerproblemen? Dan is dit wat voor jou.

'Mijn kind is echt niet dom, maar met lezen loopt hij achter. Hoe kan dat?'
'Het zit er wel in, maar het komt er gewoon niet uit'.
'Ik kan het 10x uitleggen, maar het is net of het niet aankomt'.
'Als ze weet dat er een toets is op school is ze helemaal zichzelf niet meer'.

 

opmerkingen van ouders en leerkrachten die ik in de loop van de tijd voorbij heb horen komen.

 

Elk mens heeft zijn eigen voorkeur om informatie aangeboden te krijgen. Elk mens heeft zijn eigen unieke manier van informatie verwerken en samenwerking van beide hersenhelften. En elk mens heeft zijn eigen obstakels in de verwerking van informatie. Maar waar die stress precies op zit is nu de vraag.

 

Er is een mogelijkheid de locatie van die stress boven water te krijgen.

Met 2 cursussen heb je een tool in handen waarmee je al aan de slag kan gaan.

Je leert de unieke voorkeuren en wat dit inhoudt voor het leren.

Je leert waar precies de stress zich bevindt én hoe die op te lossen.

Funny young kid girl on blackboard background with science and arts pattern. Creativity ed

Het cursuspakket bestaat uit:

De Kunst van het Spiertesten~Special

In deze 2-daagse cursus leer je de basis van kinesiologie, het spiertesten en de achtergronden. Je leert stressreductie-oefeningen, het  werken met affirmaties en de 8 spiertesten die in de volgende cursus, Zicht op Woordblind, aan de orde komen.

Aantal uren: 16

Verplichte vooropleiding: geen

Kosten: 175 euro incl. cursusboek

Zicht op Woordblind

Woordblind, een 'ouderwets' woord voor Dyslexie maar wat heel duidelijk aangeeft wat er gebeurt als een kind stress ervaart bij lezen en/of schrijven. Letterlijk niet meer kunnen zien wat er werkelijk staat, of het nu om lezen, schrijven of rekenen gaat.
 
Maar Woordblind gaat over veel meer:
Stress en spanningsfactoren hebben invloed op ons leren. Niet altijd is duidelijk wat er aan de hand is, lijkt het kind geen stress te hebben maar is er wel een belemmering bij het leren. Of de concentratie is vaak ver te zoeken. Een voor de hand liggende oorzaak kan iets zijn wat thuis speelt, met vriendjes, of is het iets totaal anders? Is er b.v. in de ontwikkelingsfase voldoende ruimte geweest om te bewegen zodat het kind goed weet wat links en rechts is, of werken de ogen wel goed samen? Allemaal factoren die meespelen met het leerproces. Voor de bevordering van het leerplezier is het belangrijk dat we de oorzaak en oplossing vinden van die stress en spanning.

In Zicht op Woordblind gaan we op zoek naar hoe informatie z'n weg vindt naar de hersenen en hoe de samenwerking is van de 2 hersenhelften. Welke uitdagingen er onderweg voorbij komen, en hoe zich dit uit in het leerproces. We gaan dieper in op stress op specifieke leeronderdelen als lezen, schrijven en rekenen. En natuurlijk wat je kan doen om de stress op te lossen en de hersenhelften beter met elkaar te laten samenwerken.
Een zeer complete cursus waarmee je je leerling, kind, partner én jezelf beter leert kennen en meer leerplezier kan geven.

Aantal uren: 21

Verplichte vooropleiding: De Kunst van het Spiertesten ~Special~    

Kosten:  350 euro - cursusboek 25 euro

Heb je vragen?
bottom of page