top of page

Ademen

Aden In, Adem Uit

Adem is Leven, Energie, Inspiratie en Expressie.

Adem stroomt waar het de ruimte krijgt, stroomt niet waar een blokkade zit.

Trauma, pijn, verdriet, angst of andere negatieve emoties die in je lijf zitten opgeslagen kunnen er voor zorgen dat je adem daar niet vrij kan stromen. Je kan je vast voelen zitten in je lijf of niet bij emoties kunnen.

Met een gerichte oefening met je adem kun je daar verandering in brengen. Er vinden chemische reacties plaats maar ook blokkades in de vorm van emoties en overtuigingen komen los. Zo kunnen we er lucht aan geven en de transformatie op gang brengen. Het is ongelofelijk wat ademen teweeg kan brengen.

Hoe ziet dat er dan uit?

Met een ademsessie lig je op een yogamat op de grond. We gaan eerst ontspannen, zorgen dat je uit je hoofd en in je lijf zakt.

​Van daaruit starten we met de ademsessie, dat kan op meerdere manieren, wat op dat moment aan de orde is:

- De Wim Hof-methode

​​- De Verbonden Ademhaling

De Wim Hof Methode

Dit is een sessie die uit 3 (soms meer) rondes bestaat die gepaard gaan met snelle, diepe inademingen en stops waar je de adem juist vasthoudt. De rondes zijn volgens een schema opgebouwd. Het doel is om meer zuurstof in je bloed te krijgen, dus meer zuurstof naar je cellen. Hierdoor krijg je betere afvoer van afvalstoffen, dus minder verzuring en betere herstel van cellen. Dit bevordert je energiehuishouding en algehele welbevinden, mentaal én fysiek.

Tijdens de ademsessie ervaar je misschien dat je lijf oncomfortabel wordt, een droge mond of je voelt tintelingen in gezicht en handen. Dat hoort er allemaal bij dus hoef je je geen zorgen over te maken. Zodra je klaar bent met de ademsessie is dit weer verdwenen.

De Verbonden Ademhaling

Dit is een sessie die vaak langer duurt dan de Wim Hof Methode. Dit komt omdat we naar de diepe blokkades afzakken en het ligt er maar aan hoe lang je nodig hebt om deze te transformeren.

Ik begeleid je tijdens de sessie, moedig je aan en geef Trance Healing waar nodig.

Ook bij deze sessie kun je fysieke sensaties krijgen zoals en droge mond, tintelingen in gezicht en handen. Verder gaat je lichaam een uitweg zoeken om de energieën die vrij komen los te laten. Dit kan met bewegingen en geluiden zijn, ook dit hoort erbij.

Met muziek creëer ik een sfeer waar je nog meer kan loslaten en die geluiden en bewegingen kan maken die er uit moeten.

Eerste fase

We starten met het ritme van je ademhalingen, van een ontspannen adem naar een opbouw van actieve adem.

Als je er klaar voor bent gaan we naar de volgende fase.

Tweede fase

Dit is de actieve fase, waar je uitgenodigd wordt om actief door te ademen en dat te blijven doen. Hier zul je de diepte in gaan en emoties los gaan laten. Dit gaat in 'golven', steeds pel je een laag af,  je voelt zelf vaak het best wat er nog nodig is.

Derde fase

Op een bepaald moment merk je dat de emoties afzwakken of weg zijn. Je gaat nu in je natuurlijke ademtempo navoelen wat er in je lijf is gebeurt. Dit kan ook weer allerlei sensaties geven, meditatief, emotioneel, er komt van alles voorbij. Je ligt onder een deken als je dat prettig vind.

De ademsessies vormen een heel waardevol onderdeel van mijn behandelingen.

Mocht je nog vragen hebben kun je contact opnemen via het contactformulier of per telefoon.

bottom of page